beställ idag

Värsta bästa hälsan i skolan

Sömnen, maten, kroppen & hjärnan
Vad lär du dig

Några ord om boken

För barnen är livet med de digitala skärmarna fullt av möjligheter. Men det kan också ge problem. Appar och spel som skapats för att framkalla belöningshormoner får oss att sitta stilla och slarva med mat och sömn. I ”Värsta bästa hälsan” vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på motion, kost, sömn och psykisk hälsa hur ”skärmande” kan påverka måendet. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret. Det här är uppföljaren till ”Värsta bästa nätet” som sålts i över 150 000 exemplar. Boken ingår i ett samarbete med Generation Pep.
Maria Dufva
E-bok
Jobba med hälsa tillsammans med eleverna
För hela skolan
Låt flera klasser arbeta samtidigt
Lärarmaterial
Diskussionsmaterial och lärarstöd ingår
Avsedd för
Skolor, elever, barn, unga ca 9-12 år
Tips:
Arbeta ämnesövergripande i projektform. Ex EHT, Sv, Idrott/hälsa
områden

Innehåll

Förord 
Din skärm & din hälsa

Kroppen 
Om rörelse & motion
Sömnen 
Om vila & återhämtning
Hjärnan 
Om psykisk hälsa & mående
Maten 
Om kost & näring

Viktiga vuxna Om vem du kan prata med
Write your awesome label here.

Maria Dufva

Kriminolog & författare
Om
Efter alla mina år som anställd på Stödcentrum för unga brottsutsatta skapade jag mig ett starkt inre mantra: att rädda så många barn det går från alla typer av övergrepp, trakasserier, mobbning, hot och hat. Då många brott idag sker online, har jag valt att rikta in mig på att göra de unga mer medvetna när de rör sig på nätet och i sociala medier 

Boken Värsta bästa hälsan berör områden som akut behöver förbättras hos många barn och ungdomar. Tillsammans med experter på motion, kost, sömn och psykisk hälsa förklarar jag hur ”skärmande” kan påverka måendet. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser.

Kommentarer om boken

"Boken Värsta Bästa hälsan läste jag själv först igenom innan barnen och jag läste något kapitel då och då. Detta är ingen bok vi vill ta med till sängen då boken verkligen skapar dialoger. Man kanske vill smälta vissa saker, fundera på hur vi gör i vår familj och prata om hur vi vill ha det. Som vuxen kan det ibland vara skönt att luta sig tillbaka mot en skriven text också iaf om man har barn som är duktiga på att argumentera. Maria Dufva är krimolog och författare. Hon jobbar intensivt för att förebygga bland annat sexuella övergrepp mot barn online samt att utbilda skolvärlden och föräldrar om risker och faror på nätet. Hon har skrivit flera böcker för att skapa dialog mellan vuxna och barn. Boken funkar lika bra i klassrummet som hemma och jag rekommenderar den varmt!"
AC (mamma)
"Ett suveränt upplägg att använda boken i skolan tillsammans med eleverna. Vi valde dessutom att samarbeta mellan svenskan och elevhälsan. Sparade tiden och gav fantastiska diskussioner och mervärde"
Lärare, svenska
Created with